Vinder af MasterChef Jul 2020 er en titel, jeg kæmpede benhårdt for, hvor jeg konkurrerede mod voldsomt dygtige madentusiaster, der alle havde haft deres gang i MasterChef-køkkenet i tidligere afsnit. Denne sejr har givet mig modet på at følge flere af mine drømme… 

Passionen for vin og mad startede i en meget tidlig alder. – Interessen for vin kom måske et my senere end maden… 

 Som tidlig voksen var mit kvalitetsmærke på en god vin, at der blot skulle stå ”Château” på etiketten. Udover, at flere vinbøger er gennemlæst, er der sidenhen indtaget virkelig meget vin via vinsmagninger, vinrejser og ikke mindst når jeg har trakteret gæster i det hjemlige, hvor jeg har nørdet med koblingen af vin og mad, da en ellers flot vin kan blive noget så modbydelig, når den drikkes til den forkerte mad.  

MasterChef Finale dag
finale1

Åbningen af min egen vinimport – Viticole Vinimport – er endelig en realitet. Her vil du finde vine primært fra Tyskland, som er et vinland, der står mit hjerte nært.  

For mange mennesker er Tyskland blot grænsehandel, carrywurst og Rammstein, men landet har umådeligt meget andet at byde på. Tysklands smukke og varierede natur giver formidabel grobund for at lave en masse smukke vine, og det er virkelig noget, tyskerne kan finde ud af. 

maja-petric-vGQ49l9I4EE-unsplash
13254385_10153686513563063_1538627232184456878_n

Tyskerne laver ikke kun hvidvine i verdensklasse, de laver også fuldstændigt outstanding rødvine på Spätburgunder-druen, bedre kendt som Pinot Noir i andre lande. Vinene er fremragende som madvine, og de kommer hele paletten rundt med knastørre hvidvine, saftspændte og elegante rødvine, de ypperligste dessertvine og ikke mindst fantastiske sprudlende bobler. 

 Jeg har smagt mig frem til et lille udvalg, som jeg på det allerhøjeste kan anbefale. 

Se vinene her